2008. április 10., csütörtök

Első belépés

1) Melyik oldalról érhetjük el a Taninfó rendszerét?

Konstantin atyától kapott lapot már gyorsan elkevertük...

A Taninform program használatához egy böngésző program szükséges, amellyel internetezni szoktunk. A program felső részén, a menü sor alatt megtaláljuk azt a részt, ahová a következő internet címet kell begépelni:

www.taninform.hu

Sajnos ekkor még nem a programhoz jutunk, hanem a programot "reklámozó" és a Taninfó program használatával, fejlesztésével kapcsolatos híreket tartalmazó oldal jelenik meg. Az oldal jobb szélén azonban felfedezhető már a belépéshez szükséges kép:

A kép alatt meg kell adni az OM azonosítót (újabb probléma, mert ezt ki jegyzi meg...: 030698). Ha ezt a bűvös számot tudjuk, akkor a begépelése után az OK gomb megnyomásával léphetünk a Taninfó rendszer belépési oldalára.

Ha nem tudjuk az OM azonosítót, akkor a "Vagy válassza ki intézményét" menüpontra klikkentve választunk megyét (Győr-Moson-Sopron), majd fenntartót (Magyar Bencés Kongregáció), majd alul megtaláljuk ekkor iskolánkat.

---

Ha ez nagyon bonyolult, akkor az első belépés után érdemes a Könyvjelzők közé, vagy
a böngésző kezdő oldalaként beállítani az alábbi linket:
amivel egyből a bejelentkező oldalra jutunk.

Erre a bejelentkező oldalra mutató linket találunk iskolánk honlapján is, a bal oldalon, ugyanezzel a bejelentkező képpel, miután az iskolai honlapra bejelentkeztünk:

Vagy visszalátogathatunk erre a blogra is: http://taninform.blogspot.com "Első belépés" fejezet...

-----------

2) Belépés a rendszerbe
Ha mindent jól csináltunk a következő oldalra jutunk:

Itt már csak be kell gépelni a Konstantin atyától kapott azonosítót, majd az el nem feledett jelszót.

A legnagyobb biztonsági veszélynek azt látom, ha a tanári jelszavat megszerzik, kitalálják a tanulók, hiszen ekkor jegyeket vihetnek fel illetve törölhetnek. A következő lépés tehát egy biztonságos, nehezen kitalálható, könnyen begépelhető, nehezen feledhető jelszó kiötlése.

Hogy hogyan kell a jelszavunkat megváltoztatni, azt a következő fejezetben fogom leírni.

Most még az jut eszembe, hogy Éva mondta, hogy a jelszavunk megváltoztatását a rendszer egy-két hónap múlva forszírozni fogja, a kitalálásánál erre is érdemes figyelni...

Tehát ha az azonosítót és jelszót begépeltük nyomjuk meg a Belépés gombot és ha mindent jól csináltunk máris a rendszerben vagyunk...

Nincsenek megjegyzések: